STAF MAKMAL SMKDS


En.Mohd.Halim bin Ahmad adalah seorang Pembantu Makmal dan kini bertugas di Makmal
Biologi.Beliau mula berkhidmat di sekolah ini pada pertengahan tahun 2011.

Ini adalah En.ZainilAbidin Bin Abd.Wahab Pembantu Makmal C22 yang paling lama bertugas di sekolah ini. Beliau telah menjadi Pembantu Makmal lebih dari 20 tahun.Pengalaman beliau dalam bidang sains amat banyak dan selalu menjadi rujukan kami rakan-rakan makmal. Beliau kini bertugas di Makmal Kimia dan Biologi.


Cik Suraya binti Abdul Rahim merupakan staf pembantu makmal yang termuda dan baru sahaja bertugas di sekolah ini.Beliau mula bertugas bulan 07 tahun 2011.Beliau kini bertugas sebagai Pembantu Makmal di Makmal KBSM.

Pn.Nor Hasikin binti Md.Yatim telah berkhidmat hampir 9 tahun. Beliau baru sahaja berpindah ke sekolah ini dalam setahun.Beliau bertugas di Makmal KBSM Tingkatan 3.


Kami selalu akan berkumpul dan berbincang bersama jika ada usul-usul atau perkara yang ingin diselesaikan. Kami sentiasa bekerjasama dalam menjalankan tugas masing-masing. Kesepakatan dan kerjasama amat penting dalam tugas.


Ini adalah saya penulis blog ini. Nama saya Noraini Binti Hj.Mohd.Aripin.Pembantu Makmal Sains Makmal Tingkatan 1 & 2 (KBSM). Saya telah bertugas di sekolah ini hampir 9 tahun. Terlalu banyak perkara yang saya dapat pelajari dalam tugasan saya sebagai Pembantu Makmal. Biasanya Pembantu-pembantu makmal yang telah lebih lama berkhidmat dari saya sentiasa menjadi rujukan saya jika ada masalah dalam menjalankan tugas. Jika kita sentiasa ingin belajar ilmu itu akan kita perolehi juga. Jangan malu dan malas untuk bertanya itu adalah prinsip kerja saya.Ini adalah Cik Ruzanah Binti Samad.Beliau kini bertugas sebagai pembantu makmal di Makmal Fizik dan Tingkatan 3.Beliau telah berkhidmat di sekolah ini hampir 15 tahun.

Ini Pembantu Makmal En,Hilmi bin Minhat yang bertugas di Makmal Sains Tambahan dan Sains Teras. Kini telah berpindah ke SMK.Dato' Onn.

Ini Pembantu Makmal Pn.Zunaidah Bt Hj.Harun @ Selamat.Bertugas di Makmal Sains Teras.Beliau telah bertugas hampir 15 tahun di sekolah ini.

Ini adalah Pn.Faziha Binti Talib yang bertugas di Makmal KBSM.Beliau telah 20 tahun lebih bertugas sebagai Pembantu Makmal. Pengalaman beliau juga dalan bidang sains amat banyak dan menjadi rujukan kami rakan-rakan makmal.
0 comments:

Post a Comment

MAKMALKU SAYANG..

MAKMALKU SAYANG..

Bilangan Pelawat

May Allah Bless You...

May Allah Bless You...

Salam Sejahtera

Salam Sejahtera

Mulakan Dgn Al-Fatihah

Mulakan Dgn Al-Fatihah

Alhamdulillah

Alhamdulillah

Pelangi Islam -Cinta ALLAH

Pelangi Islam -Cinta ALLAH

Rama-rama

Rama-rama

erk.. Gayatnya...Tinggi.. naik cabel car..

erk.. Gayatnya...Tinggi.. naik cabel car..

Happy...

Happy...

Disini Lahirnya sebuah Cinta

Disini Lahirnya sebuah Cinta

STAFF MAKMAL SMKDS

STAFF MAKMAL SMKDS

Pembantu Makmal

Pembantu Makmal

Syahdu....

Kata-kata

COURTESY IS OUR POLICY....
ALWAYS THINK POSITIVE....

SOLAT TIANG AGAMA

YUK SHOLAT

YUK SHOLAT

Bunga Kebangsaan Negara Bunga Raya...

Bunga Kebangsaan Negara Bunga Raya...

VISI SEKOLAH

SEKOLAH UNGGUL PENJANA GENERASI TERBILANG.

MISI SEKOLAH

MEMBANGUN POTENSI INDIVIDU MELALUI PENDIDIKAN BERKUALITI

Kata Wawasan

SAINS MEMBENTUK WAWASAN NEGARA.
MAJU SAINS MAJU NEGARA.

Cantiknya ciptaan ALLAH

Cantiknya ciptaan ALLAH

RENUNGAN

Sesungguhnya ALLAH S.W.T menyukai seseorang yang membuat pekerjaan dengan bersungguh-sungguh.....

Penulis Blog ini...

Penulis Blog ini...
Senyum selalu..

GUYUP

GUYUP

Tumbuhan berduri..tapi cantik.

Tumbuhan berduri..tapi cantik.

Agry Bird Blue

Agry Bird Blue

Followers

Santai...Lebah & Bunga...

Santai...Lebah & Bunga...

Kata-kata hikmah

Sempurnakanlah tugas kamu dengan tekun,amanah,bijaksana,ikhlas dan berdisiplin nescaya kamu akan mendapat keredaan ALLAH S.W.T dan menjadi satu umat yang kuat.....

SINOPSIS BLOG

Blog ini saya buat untuk memberikan maklumat berkenaan bidang sains kepada rakan-rakan dan aktiviti makmal SMK.Dato'Sulaiman.

Kata Semangat..

JATI DIRI PENGGERAK WAWASAN NEGARA.

Agry bird real

Agry bird real

Blog Kakitangan Makmal SMKDS

Didalam blog ini mengandungi terdapat pelbagai ilmu-ilmu sains yang melibatkan kerja-kerja sebagai pembantu makmal sains sekolah.Terdapat juga foto-foto rakan sekerja yang sama-sama bekerjasama dalam apa jua aktiviti yang dijalankan disekolah ini.Kenangan bersama rakan seperjuangan yang telah bersara dan juga bertukar ke sekolah lain.Semuanya kami abadikan kenangan ini dalam lipatan memori di blog ini untuk tatapan rakan-rakan semua...Terima kasih atas kerjasama anda semua.